Over BetekenisOndernemen en Pieter van Osch

Betekenis Ondernemen is een initiatief van Pieter van Osch. Pieter is internationaal serie-ondernemer en heeft technologiebedrijven opgebouwd vanaf een idee in Nederland, Duitsland, Engeland, Schotland en de VS. Zie ook Pieter’s profiel op LinkedIn.

Pieter’s missie:

“Ik geloof dat de grenzen bereikt zijn van hoe bedrijven tot nu groeiden met hun eenzijdige focus op lineaire economische groei. Het heeft die bedrijven veel gebracht. Maar tekenen wijzen erop dat nu het nu anders moet in plaats van meer, meer, meer. Maar hoe?

Ik denk dat het tijd is voor betekenisondernemen. Ondernemen dat snel inspeelt op veranderingen, die de menselijke maat terug brengt zonder dat het ten koste gaat van het ecomische rendement en die bedrijven voor iedere betrokkenen waarde creëert in plaats alleen maar voor aandeelhouders. Bedrijven die holistisch leren, groeien, ontwikkelen en bloeien in samenhang met hun omgeving. Dat is betekenisondernemen. En betekeniskracht? Dat zijn tools, taal, systemen en processen die je nodig hebt om je bedrijf te transformeren.”